Απογοήτευση ΗΠΑ για Ιράν

Η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) είναι απογοητευτική και δείχνει τη συνεχιζόμενη αποτυχία της Τεχεράνης να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει κάνει στην οργάνωση αυτή του ΟΗΕ, υποστήριξε χθες ο απεσταλμένος των ΗΠΑ σε αυτή.

   Η IAEA και το Ιράν δεν κατάφεραν την Παρασκευή να συμφωνήσουν για την έρευνα σε εγκαταστάσεις όπου φέρεται να έγινε έρευνα για την κατασκευή πυρηνικών όπλων από επιστήμονες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αποτυχία η οποία υποσκάπτει τις πιθανότητες επιτυχίας στις συνομιλίες υψηλότερου επιπέδου ανάμεσα στην Ομάδα 5+1 και την Τεχεράνη αργότερα εντός του μηνός στην Μόσχα.

   «Είμαστε απογοητευμένοι», ανέφερε ο Ρόμπερτ Γουντ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην IAEA, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

   «Το χθεσινό αποτέλεσμα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη αποτυχία του Ιράν να εκπληρώσει την δέσμευσή του στην IAEA (. . .) και την ανάγκη να συνεργαστεί για να αντιμετωπιστούν οι αληθινές ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ