Συναγερμός στη Σουηδία – Άνδρας προσπάθησε να εισβάλει σε υπουργικό κτίριο

Σουηδοί φρουροί ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει σήμερα σε έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ δημοσίευμα εφημερίδας έγραψε ότι ο άνδρας ακινητοποιήθηκε στο έδαφος έξω από το κτίριο όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Η Σουηδία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα οδηγός φορτηγού με το όχημά του εναντίον πεζών σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Το προσωπικό ασφαλείας τράβηξε όπλο και ακινητοποίησε τον άνδρα στο έδαφος όταν εκείνος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο κέντρο της Στοκχόλμης, έγραψε η ταμπλόιντ Expressen.

“Το προσωπικό ασφαλείας συνέλαβε έναν άνδρα και έκτοτε έχει αναλάβει η αστυνομία”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Σώματος Έβα Νίλσον στο Reuters.

“Ο άνδρας αυτός είναι ύποπτος για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος αξιωματούχου ασφαλείας και για είσοδο σε ζώνη περιορισμένης πρόσβασης”, είπε η ίδια χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ