Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά το οριστικό «όχι» στην έκδοση των 8 αξιωματικών

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας ότι αυτή θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, «η Άγκυρα δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη από μια χώρα σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα».

Επίσης τονίζεται η απόφαση είχε προφανώς πολιτικά κίνητρα και ότι «η ελληνική δικαιοσύνη αγνόησε στην απόφασή της τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016».

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία προσδοκούσαμε να είναι δίκαιη και αμερόληπτη, δυστυχώς μας απογοήτευσε και απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημά μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου εναντίον της συνταγματικής μας τάξης.

Οι ελληνικές αρχές, οι οποίες μέχρι σήμερα παρακωλύουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, όπως το DHKP/C και το PKK να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, επανέλαβαν για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος.

Με αυτή την απόρριψη, οι εγκληματίες, που συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια πραξικοπήματος, που στόχο είχε τη δημοκρατική τάξη στην Τουρκία, σκότωσαν εκατοντάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεών μας και πολίτες, τραυμάτισαν χιλιάδες συμπολίτες μας και επιχείρησαν εναντίον της ζωής του προέδρου μας, δεν παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και αγνοούνται τα δικαιώματα των θυμάτων. Δεν βλέπουμε καμία στήριξη και καμία συνεργασία, την οποία θα χρειαζόμασταν από έναν σύμμαχο, στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τις εγκληματικές πράξεις.

Η απόφαση αφήνει τους δράστες χωρίς τιμωρία και παρέχει άσυλο στους πραξικοπηματίες. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη απόφαση, που απαλλάσσει τους ενόχους, περιέχει πολιτικά κίνητρα. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας σε περιφερειακά θέματα με την Ελλάδα, η οποία είναι μία χώρα που αγκαλιάζει πραξικοπηματίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ