Συγκλονιστική ιστορία αγάπης – Έζησαν μαζί 69 χρόνια, πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών

Μαζί στη ζωή και στο θάνατο. Ο Ισαάκ Βάτκιν ήταν παντρεμένος επί 69 χρόνια με την σύζυγό του, Τερέζα. Πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών.Το περασμένο Σάββατο, έφυγε πρώτη από τη ζωή η 89χρονη. Ο 91χρονος σύζυγός της πέθανε 40 λεπτά αργότερα, όταν τους χώρισαν και πήραν την Τερέζα από το δωμάτιο. Το ζευγάρι παρέμενε ερωτευμένο μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς κρατούσαν ο ένας τα χέρια του άλλου. «Η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή, απλώς δεν μπορούσαν να ζήσουν χωριστά», δήλωσε η κόρη τους Κλάρα Γκέσκλιν.

Όταν έχασαν την επαφή με το περιβάλλον, οι γιατροί τους μετέφεραν στο ίδιο δωμάτιο και έβαλαν τα κρεβάτια τους δίπλα – δίπλα. Μέλη της οικογένειας τους τοποθέτησαν τα χέρια τους το ένα πάνω στο άλλο. «Δεν ήθελα να φοβούνται», δήλωσε η εγγονή τους Ντέμπι Χάντλερ. «Νόμιζα πως αν ήξεραν ότι βρισκόταν δίπλα, αυτό θα βοηθούσε».Σύμφωνα με την Daily Herald, δεν είναι σπάνιο για τα ζευγάρια που έχουν ζήσει πολλά χρόνια μαζί, να πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ένας από τον άλλο. Επιστημονικά, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς». Αλλά σπάνια συμβαίνει μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών όπως συνέβη με τους Βάτκινς.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Αργεντινή. Παντρεύτηκαν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ όπου έκαναν τρία παιδιά. Ο Ισαάκ ξεκίνησε πάμφτωχος, αλλά εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο διανομέα κρεάτων “κόσερ”.Η Τερέζα ήταν νοικοκυρά και μανικιουρίστα. Ήταν πολύ κοντά με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Ήταν πάντα ερωτευμένοι, κυριολεκτικά μέχρι το τέλος, στο τελευταίο δευτερόλεπτο», δήλωσε ο ραβίνος που τέλεσε την κηδεία. Όταν η Τερέζα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, ο σύζυγός της, έμαθε πώς να χειρίζεται τον υπολογιστή για να συγκεντρώσει στοιχεία για την κατάστασή της και τις πιθανές θεραπείες.Πηγή: dailyherald.com, πηγή φωτο: Howard Handler

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ