Ρώσος ΥΕΘΑ: Ο αμερικανικός βομβαρδισμός στη Συρία απείλησε άμεσα τις ρωσικές δυνάμεις

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης απείλησαν τις ρωσικές δυνάμεις και αναγκάζουν τη Μόσχα να λάβουν επιπλέον μέτρα για την προστασία τους.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 6η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ο Σόιγκου επανέλαβε την άποψη της Μόσχας ότι η επιδρομή, που η Ουάσινγκτον διεξήγαγε σε αντίποινα για μια πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία η αμερικανική και η γαλλική κυβέρνηση επιρρίπτουν στη Δαμασκό, αποτέλεσε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Κανένα στέλεχος των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων δεν τραυματίστηκε από τα πλήγματα, για τα οποία η Μόσχα είχε ειδοποιηθεί.

Ωστόσο ο Σόιγκου σημείωσε πως «η ενέργεια της Ουάσινγκτον έθεσε υπό απειλή η ζωή των στρατιωτών μας οι οποίοι μάχονται κατά της τρομοκρατίας στη Συρία».

«Αυτού του είδους οι κινήσεις μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα θα ενισχυθεί μετά την επιδρομή με πυραύλους Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, ενώ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η επίθεση ήταν ένα βήμα πριν από μια άμεση εμπλοκή μεταξύ των αμερικανικών και των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ