Ελληνικό Φεστιβάλ στο… Μόναχο

Περισσότερα από πενήντα Ελληνόπουλα του Μονάχου, που ασχολούνται με τη μουσική, έδωσαν πνοή σε μία φιλόδοξη προσπάθεια του Συλλόγου «Αριστοφάνης» και της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Δημοτικού Σχολείου «Πυθαγόρας», της Βαυαρικής πρωτεύουσας.

«Το 1ο Φεστιβάλ νέων Ελλήνων Μουσικών Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο, είναι πλέον γεγονός με εμψυχωτή τον «δάσκαλο» της λαϊκής μας μουσικής Θανάση Πολυκανδριώτη, ο οποίος πίστεψε στο θαύμα και πλαισίωσε με τη παρουσία του την εκδήλωση, με μια ομάδα ομογενών μουσικών της περιοχής», τονίζει ο πρόεδρος του «Αριστοφάνη», Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ο οποίος φιλοδοξεί η όλη προσπάθεια να μετεξελιχθεί σε θεσμό, με τη συμμετοχή Ελλήνων από όλη τη Γερμ��νία. Και συνεχίζει: «Στοιχείο βασικής προϋπόθεσης η ανάδειξη όλων των νέων που ασχολούνται με τη μουσική, σύνθεση, στίχο, ξεκινώντας μια προσπάθεια ανεύρεσης δρόμων διεξόδου προς τον μαγικό κόσμο της μουσικής».

Στην τελική φάση του Φεστιβάλ επιλέχτηκαν δέκα έξι παιδιά, τα οποία έδωσαν δύο συναυλίες μαζί με τον κ. Πολυκανδριώτη, ο οποίος κατά την παραμονή του στο Μόναχο επισκέφθηκε το Ελληνικό Λύκειο, ενώ παράλληλα καταβλήθηκε προσπάθεια οργάνωσης μουσικής ομάδας από Έλληνες μουσικούς της περιοχής.

«Είναι σημαντικό για εμάς, που ζούμε στο εξωτερικό, στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γερμανία και ιδιαίτερα τη χρονική στιγμή που τα εδώ τοπικά ΜΜΕ «στάζουν μέλι» για την Ελλάδα μας, να έχουμε το κύρος και τη δύναμη να τους μεταφέρουμε τα στοιχεία της ταυτότητας του Ελληνισμού, της κουλτούρας μας, της ιστορίας μας και τις γνώσεις μας», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ