Αυτός είναι ο μακελάρης του Λονδίνου – Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον δράστη

Η αστυνομία προχώρησε πριν από λίγο στην ταυτοποίηση του δράστη της επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τον Βρετανό υπήκοο, Καλίντ Μασούντ, ο οποίος είναι 52 ετών, γεννήθηκε στην πόλη Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και ήταν γνωστός στις αρχές με διάφορα ψευδώνυμα. Ταυτόχρονα είχε ποινικό μητρώο, καθώς είχε για προηγούμενες καταδίκες για επιθέσεις, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Ο Μασούντ ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding, όπως αναφέρει το Sky News.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Guardian, o δράστης της χθεσινής επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για οποιοδήποτε αδίκημα τρομοκρατίας. Έτσι η Scotland Yard δεν διεξήγαγε κάποια έρευνα, ενώ δεν τελούσε ούτε υπό παρακολούθηση.

Στην ανακοίνωση της, η Scotland Yard ανέφερε ότι «ο Καλίντ Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση».

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, «ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης, αλλά ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε κατηγορίες τρομοκρατίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ