Παρίσι: Μολότοφ και δακρυγόνα σε διαδήλωση κατά της αστυνομίας – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της «αστυνομικής βίας», λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της «υπόθεσης Τεό» που είχε επίσης προκαλέσει ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι περίπου 7.000 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά” και “Η αστυνομία δολοφονεί ατιμώρητη”. Περίπου 1.000 κουκουλοφόροι, μέλη ακροαριστερής ομάδας, άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Τεό, ένας 22χρονος μαύρος, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς. Ο ένας από αυτούς διώκεται για βιασμό γιατί φέρεται να σοδόμισε τον Τεό με το γκλομπ του.

“Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο δολοφόνος του αδελφού μου καταδικάστηκε αλλά σε άλλες οικογένειες δεν συνέβη αυτό”, είπε μία από τους οργανωτές της κινητοποίησης, η Αμάλ Μπεντουνσί. Ο αδελφός της ο Αμίν σκοτώθηκε με μια σφαίρα στην πλάτη από έναν αστυνομικό που καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή.

“Γίνονται πάρα πολλοί φόνοι από αστυνομικούς, αυτό πρέπει να σταματήσει” είπε η Φατιά Μπουράς, μητέρα ενός θύματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ