ΣΟΚ στην Κύπρο: Ανήλικη κατήγγειλε τον πατέρα της για παιδοφιλία μέσω Facebook

Τη δύναμη να καταγγείλει τον ίδιο τον πατέρα της για παιδοφιλία βρήκε ένα ανήλικο κορίτσι στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από την προχθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου προσέφυγε ο πατέρας στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για την οικία του και κατ’ επέκταση για τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο ύποπτος διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις ‘ψωνίσει’. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του υπόπτου, αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος».

Από το περιεχόμενο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο απέφυγε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία που ενδέχεται να αποκάλυπταν την ταυτότητα των εμπλεκομένων, ο ύποπτος είναι διαζευγμένος και διαμένει μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του.

Με βάση την μαρτυρία αυτή, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κύπρου απευθύνθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε το σχετικό ένταλμα έρευνας με σκοπό τον εντοπισμό ηλεκτρονικών δεδομένων που ενδέχεται να αφορούν “τη διάπραξη αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κατοχής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε όλους τους λόγους που επικαλέστηκε ο πατέρας στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ