Γαλλία: Η Πενέλοπι Φιγιόν καλεί τον σύζυγό της να συνεχίσει «μέχρι τέλους»

Η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν υποστήριξε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα ότι «εργαζόταν πραγματικά» για αυτόν, ασκώντας «διάφορα καθήκοντα», και τον κάλεσε να συνεχίσει «μέχρι τέλους» την εκστρατεία του, υπογραμμίζοντας την «αποφασιστικότητά» του.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της αργομισθίας της στα τέλη Ιανουαρίου, η Πενέλοπι Φιγιόν τόνισε ότι «χρειαζόταν κάποιον να κάνει δουλειές για αυτόν. Εάν δεν το έκανα εγώ, θα πλήρωνε κάποιον άλλον, έτσι αποφασίσαμε να το κάνω εγώ».

Στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Le Journal du Dimanche που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου, η Φιγιόν προσθέτει συμβούλευσε τον σύζυγό της «να συνεχίσει μέχρι τέλους», «κάθε μέρα», αλλά «είναι εκείνος που θα το αποφασίσει».

«Μόνο εκείνος μπορεί να γίνει πρόεδρος. Το ότι το αντέχει όλο αυτό είναι απόδειξη ενός μεγάλου θάρρους. Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει την εμπειρία, το όραμα, το σχέδιο και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να ηγηθεί της Γαλλίας».

Η Φιγιόν, σε βάρος της οποίας διεξάγεται έρευνα από τη γαλλική δικαιοσύνη για να εξακριβωθεί εάν λάμβανε χρήματα χωρίς να εργάζεται, διαβεβαίωσε στη συνέντευξη ότι έδωσε στους ερευνητές αποδείξεις για τη δουλειά της.

«Παρέδωσα μέσω του δικηγόρου μου έγγραφα στους ερευνητές», δήλωσε στη JDD, όπως «επιστολές με σημειώσεις που αποδεικνύουν ότι είχαν περάσει από εμένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσαμε με άλλους συνεργάτες του συζύγου μου»…

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ