Ο Τραμπ επιμένει: Τη Δευτέρα υπογράφει το νέο διάταγμα για τους μετανάστες

Τη νέα εκδοχή του εκτελεστικού του διατάγματος για τη μετανάστευση αναμένεται να υπογράψει την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αναστολή εφαρμογής του προηγούμενου από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico που επικαλείται ανώτερους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Τραμπ θα υπογράψει το νέο διάταγμα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές ποιες θα είναι οι αλλαγές που να κάνει.

Το διάταγμα που υπέγραψε την 27η Ιανουαρίου απαγόρευε στην είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες, και των Σύρων προσφύγων μόνιμα.

Το διάταγμα προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο και ένα κύμα διαδηλώσεων εντός των ΗΠΑ, ενώ επικράτησε χαοτική κατάσταση στα αμερικανικά διεθνή αεροδρόμια.

Ο Τραμπ όμως υπέστη δύο δικαστικές ήττες όταν η εφαρμογή του διατάγματος ανεστάλη από δικαστή του Σιάτλ την 3η Φεβρουαρίου, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την αναστολή της ισχύος του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ