Τραμπ: Τα ΜΜΕ είναι «εχθροί των Αμερικανών»

Νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των μέσων ενημέρωσης. Λίγο μετά την άφιξή του στη Φλόριντα, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Τραμπ κατέφυγε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί στον αγαπημένο του στόχο.

Με ανάρτηση στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times «εχθρούς των Αμερικανών».

«Τα παραπλανητικά ΜΜΕ (New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, αλλά εχθροί των Αμερικανών», έγραψε, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «παραπλανητικά μέσα ενημέρωσης», (fake news media) τον οποίο έχει εισαγάγει στην καθομιλουμένη στις ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ είχε προβεί σε μια αρχική ανάρτηση, στην οποία δεν αναφερόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS and ABC, μιλώντας για «αηδιαστικά» μέσα ενημέρωσης. Διέγραψε γρήγορα το αρχικό του μήνυμα και ανάρτησε ένα νέο tweet συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο επιπλέον «εχθρούς».

Δεν είναι ασυνήθιστο για Αμερικανούς προέδρους να επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το μένος που επιδεικνύει ο Τραμπ με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στον Τύπο είναι πρωτοφανές.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναδείξει σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις επιθέσεις του εναντίον του Τύπου, μιλώντας συχνά για «μεροληπτικούς» και «ανειλικρινείς» δημοσιογράφους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ