Σκάνδαλο με «καψόνια» σε γυναίκες στον γερμανικό στρατό

Σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει τον γερμανικό στρατό μετά από έκθεση του υπουργείου Άμυνας που αναφέρει σαδιστικές τελετουργίες στις οποίες υποβάλλονταν γυναίκες στρατιωτικοί από άνδρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, τα πάντα ξεκίνησαν από μία υπολοχαγό που κατήγγειλε την υπόθεση μιλώντας για τον εξευτελισμό τον οποίο βίωσε.

Οι λεπτομέρειες που ανέφερε σόκαραν τα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου με συνέπεια οι αρμόδιοι υπουργοί να διατάξουν άμεση έρευνα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Spiegel -οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί- στο στρατόπεδο Pfulendorf στρατιώτες και υπαξιωματικοί ανάγκαζαν τις νεοσύλλεκτες να κάνουν στριπτίζ και να χορεύουν στον στύλο, την στιγμή που οι ίδιοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται επτά άτομα, τα οποία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης. Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο στις απολογίες τους για ενέργειες που συνιστούν μέρος της εκπαίδευσης τους.

Ο γερμανικός στρατός ανακάλυψε επίσης εικόνες στις οποίες απεικονίζονται στρατιώτες δεμένοι σε καρέκλες με σακούλες πάνω στα κεφάλια τους.

Όπως φάνηκε από την έρευνα οι σαδιστικές πρακτικές ήταν διαδεδομένες στο στρατόπεδο Στάουφερ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται έρευνες στο εν λόγω στρατόπεδο για σαδιστικές μεθόδους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ