Άγριο επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς σκηνές έζησαν οι δημοσιογράφοι των αμερικανικών ΜΜΕ και ξένοι ανταποκριτές κατά την διάρκεια της πρώτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Όπως θα δείτε στο video, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε… πυρ και μανία, επειδή τον στρίμωξαν στη γωνία για το θέμα των επαφών του με τη Ρωσία, αλλά και των προεδρικών διαταγμάτων που έχει υπογράψει.

Και φυσικά, ο Τραμπ επέλεξε την προσφιλή οδό της… επίθεσης στα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε «ανέντιμα»:

«Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό». Και πρόσθεσε:«Το επίπεδο της ατιμίας(των ΜΜΕ)είναι εκτός ελέγχου» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι μιλά «απευθείας» στους Αμερικάνους, λέγοντας τους ότι «πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας (του) δεν σας λένε την αλήθεια».

Αναφερόμενος στις επαφές του με τη Ρωσία, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε:

«Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι», ενώ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των «εγκληματικών διαρροών», που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

Για να καταλήξει λέγοντας πως «αυτές οι διαρροές αποτελούν έργο προσώπων εντός των υπηρεσιών και πιστεύω ότι θα δείτε πως αυτό θα σταματήσει καθώς τώρα οι δικοί μας άνθρωποι έχουν αναλάβει καθήκοντα».

Επίθεση σε δημοσιογράφο

Και φυσικά, δεν έλειψαν και οι… προσωπικές αντιπαραθέσεις, όταν ο Τραμπ έδωσε τον λόγο σε έναν Εβραίο δημοσιογράφο, λέγοντας του ειρωνικά: «Είστε ένας φιλικός δημοσιογράφος; Κοιτάξτε πόσο φιλικός είναι!»

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ανήσυχος που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με τον σημιτισμό και κάπου εκεί ο Τραμπ τον διέκοψε, και απάντησε σε πολύ έντονο ύφος:

«Βλέπετε, είπε ότι θα κάνει μια απλή και εύκολη ερώτηση αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι μια απλή και δίκαιη ερώτηση. Εντάξει, καθίστε κάτω καταλαβαίνω το υπόλοιπο της ερώτησης. Αυτό είναι το θέμα. Πρώτον είμαι ο λιγότερο αντι-σημιτιστής που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Δεύτερον, ρατσισμός. Ο λιγότερο ρατσιστής. Για την ακρίβεια τα πήγαμε πολύ καλά σε σχέση με άλλους Ρεπουμπλικάνους».

Κάπου εκεί υπήρξαν ψίθυροι από τους δημοσιογράφους, με τον Τραμπ να λέει: «Ησυχία, ησυχία, ησυχία», συνεχίζοντας το «κατηγορώ» του προς τα ΜΜΕ.

Δείτε τo βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ