Οι Φιλανδοί για την grexit

Οι Φινλανδοί θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Φιλανδικό Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων.

Το 56%, των 1.819 ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ το 21%, πιστεύει  πως πρέπει να παραμείνει. Αρκετοί είναι και οι αναποφάσιστοι που αντιπροσωπεύουν το 23% των ερωτηθέντων. «Οι Φινλανδοί είναι ανήσυχοι σχετικά με τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια βαθιά δυσπιστία στην ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά της», σχολιάζει,  στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η Juhana Aunesluoma, καθηγήτρια Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Σύμφωνα με την ίδια, «η διατήρηση του ενιαίου νομίσματος στην Ελλάδα θα είναι δαπανηρή». Την ίδια στιγμή, μια άλλη έρευνα δείχνει ότι το 58% των Φινλανδών συμφωνούν με τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ, έναντι του 32% που δε συμφωνεί. Το 10% δεν ξέρει αν είναι καλό ή κακό το ευρώ για αυτούς. Η Φινλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ που έχουν τριπλό –Α και έχει επικρίνει ανοιχτά το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, εξαιτίας της απροθυμίας της χώρας να πληρώσει τους «κακούς  δανειστές».

Παρ’ όλα αυτά το Ελσίνκι δέχθηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης, για την Ελλάδα, μετά από συμφωνία με την Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2011. Πηγή: lefigaro.fr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ