Νεκροί 13 διαδηλωτές

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σήμερα, κυρίως κοντά στη Δαμασκό, για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις στις οποίες έπαιρνε μέρος πλήθος κόσμου για να καταγγείλει τη σφαγή της 25ης Μαΐου στη Χούλα, όπου 108 άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους και 49 παιδιά, ενώ από τα σημερινά βίαια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι στη Συρία.

Στη σελίδα τους στο Facebook αντικυβερνητικοί ακτιβιστές κάλεσαν σε διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Χούλα, χαρακτηρίζοντάς τα «πυρσούς της νίκης» της επανάστασης.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες της Δαμασκού, της Ντεράα, της Χομς και της Χάμα, στο Χαλέπι, τη Ντέιρ Εζόρ, τη Λαττάκεια και τη Χασάκε «παρά την ισχυρή παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στις επαρχίες της Δαμασκού και της Ντεράα, όπως και στο Χαλέπι», διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία έκανε λόγο για πολλές διαδηλώσεις στη Δαμασκό.      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ