Επίθεση στην αμερικανική Δικαιοσύνη από σύμβουλο του Τραμπ

Επίθεση στο αμερικανικό δικαστήριο προσφυγών, το οποίο αποφάσισε αρνητικά σχετικά με την εφαρμογή της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες, στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ο Στέφεν Μίλερ, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση «δικαστικό σφετερισμό της εξουσίας», σημειώνοντας ότι «εδώ, οι εξουσίες του Προέδρου είναι υπεράνω αμφισβήτησης».

Το τριμελές συμβούλιο των δικαστών αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη, ώστε να υποστηρίξει τις ανησυχίες της, σχετικά με την απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα οι απαγορεύσεις από το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, που υπογράφτηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης των 29 σελίδων, που εξέδωσε το δικαστήριο ο Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Θα σας δω στο δικαστήριο, η ασφάλεια του έθνους μας βρίσκεται σε κίνδυνο».

Παράλληλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του θα κερδίσει τελικά την υπόθεση, ενώ απέρριψε την απόφαση του δικαστηρίου προσφυγών, χαρακτηρίζοντας την ως «πολιτική απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

Τραγουδίστρια εμφανίστηκε στα Grammy με φόρεμα-προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ – ΦΩΤΟ

Βρήκαν τρόπο να καθαιρέσουν τον Τραμπ – Τι είναι το «impeachment»

«Πυρ ομαδόν» ΛεΜπρόν και Κάρι κατά του Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ