Αρθρογράφος της Telegraph: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε.

«Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στην ΕΕ, σύντομα η ΕΕ δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να τη διώξει, δίνοντας το παράδειγμα σε αρκετές άλλες χώρες- κυρίως την Ιταλία- που ποθούν να μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους».

Αυτό αναφέρει σε σχόλιο του στην «The Telegraph» ο αρθογράφος της βρετανικής εφημερίδας, Σάιμον ο Χέφερ, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρεται και στο Brexit.

«Όταν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και άλλοι φανατικοί του ευρώ επιχειρηματολογούν ανόητα για να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός μας και να παραμείνουμε στην ΕΕ, δεν βλέπουν τι αποτυχία είναι η ΕΕ και τι καταστροφή έχει προκαλέσει σε χώρες που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα γερμανικά στάνταρντ για την οικονομική απόδοση;», συμπληρώνει στο σχόλιο του και επισημαίνει: «Η απόδειξη είναι μπροστά στα μάτια μας. Το κοινό νόμισμα είναι μια καταστροφή. Αν η ΕΕ καταρρεύσει, θα μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της».

Σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου, ο Χέφερ υποστηρίζει ότι «όσοι επιμένουν για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ θα πρέπει να κοιτάξουν τη λυπηρή κατάσταση της Ελλάδας πριν πλέξουν το εγκώμιο της Ένωσης».

Ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι «Δεν αποτέλεσαν έκπληξη τα νέα της περασμένης εβδομάδας, ότι η ελληνική οικονομία παραμένει καταστροφική παρά τα ειδικά μέτρα και τα προγράμματα διάσωσης». Επίσης συμπληρώνει ότι «τα χρέη της Ελλάδας είναι αδύνατο να πληρωθούν, η χώρα λειτουργεί μετά βίας και μεγάλες περιοχές της χώρας της ερημώνουν». 

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Διαβάστε επίσης:

Φλαμπουράρης: Η Ευρώπη να μην πετά σε εμάς το μπαλάκι για το ΔΝΤ

Παυλόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον χωρίς την Ελλάδα

Ο Τεντ Μάλοχ στον ΑΝΤ1: Grexit και νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ