Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στη βρετανική πρωτεύουσα τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών αντιρατσιστικών οργανώσεων και οργανώσεων κατά των μέτρων λιτότητας.

Στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε προς την πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας πλακάτ όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς συνθήματα όπως:

«Όχι στο ρατσισμό!», «όχι στον Τραμπ!», «ο Τραμπ στα σκουπίδια» ή «ψεύδεται!», όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν επίσης την «συμπαιγνία» μεταξύ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του δισεκατομμυριούχου, τον οποίο προσκάλεσε για μια επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους στην Βρετανία εντός του 2017.

«Εάν η Τερέζα Μέι επιμένει να θέλει να καλέσει τον Τραμπ, εμείς θα απαντήσουμε με το να παραλύσουμε αυτήν την πρωτεύουσα» προειδοποίησε ο Κρις Νάινεχαμ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης “Stop the War Coalition”.

Στο Βερολίνο, περίπου 1.200 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν τους δρόμους σήμερα το απόγευμα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου για να διαδηλώσουν κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος.

Τουλάχιστον 1.000 πολίτες, μεταξύ αυτών πολλοί υπήκοοι ξένων χωρών που διαμένουν στο Παρίσι, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Προέδρου των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ντόναλντ Ντακ θέλει να αλλάξει το όνομά του – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ