Αποδοκίμασαν τον Φιγιόν – ΒΙΝΤΕΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Έντονα αποδοκιμάστηκε ο Φρανσουά Φιγιόν, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή των Αρδενών. Το επεισόδιο έγινε κατά την έξοδο του Φιγιόν, από παιδικό σταθμό τον οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο του όταν άτομα από το πλήθος άρχισαν να τον εξυβρίζουν. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ακούγεται η φωνή ενός άνδρα να λέει στον Φρανσουά Φιγιόν: “Παραιτήσου, Φιγιόν παλιομ….!”.

Ο συντηρητικός πολιτικός,  η σύζυγος του και τα παιδιά του πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλο αργομισθίας το οποίο συγκλονίζει την Γαλλία τις τελευταίες δέκα ημέρες. Η οικογένεια Φιγιόν, κάνοντας διάφορες αλχημείες, φέρεται να εισέπραξε τα τελευταία χρόνια από το γαλλικό δημόσιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα είχαν αποδέκτη την Πηνελόπη Φιγιόν, η οποία υποστηρίζει ότι δούλευε για λογαριασμό του άνδρα της. Όμως όσα χρόνια ο Φιγιόν ασκεί πολιτική  κανείς από το περιβάλλον του ή τους ψηφοφόρους του δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία της.

Απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός  France  2, θα μεταδώσει παλαιότερη συνέντευξη της Πηνελόπης Φιγιόν από το 2007, όπου δηλώνει ότι ουδέποτε εργάστηκε για τον άνδρα της ή αναμίχθηκε στις πολιτικές του δραστηριότητες.

Μια συνέντευξη που πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι θα δώσει την χαριστική βολή, στον υποψήφιο της δεξιάς για τον οποίο σημαντικά στελέχη του κόμματος του,  ζητούν την παραίτηση του.

Δείτε το βίντεο με τις αποδοκιμασίες εδώ

 

Διαβάστε επίσης:

 

Νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο που ταράζει τη Γαλλία

Δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ