Προέχει το συμφέρον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ξαναρχίσουν ορισμένες πωλήσεις όπλων στο Μπαχρέιν, παρά τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της χώρες, είπαν αξιωματούχοι.

“Λάβαμε την απόφαση να δώσουμε πρόσθετο εξοπλισμό στο Μπαχρέιν λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών ανεπίλυτων ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η κυβέρνηση του Μπαχρέιν πρέπει να αντιμετωπίσει”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επισήμανε την “υπέρμετρη χρήση βίας και δακρυγόνων από την αστυνομία” και τη βία των διαδηλωτών. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αναβάλλεται η παράδοση φορητών πυραύλων TOW και θωρακισμένων οχημάτων Χάμβι, μεταξύ άλλων. “Τα είδη που θα δώσουμε δεν χρησιμοποιούνται για έλεγχο πλήθους”, δήλωσε η Βικτόρια Νάλαντ.

Στον εξοπλισμό που θα παραδοθεί περιλαμβάνονται μια φρεγάτα, περιπολικά πλοία για την ακτοφυλακή και αναβαθμίσεις για τους κινητήρες που χρησιμοποιούν τα μαχητικά F-16, είπαν στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Μπαχρέιν θεωρείται σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον Κόλπο και θεωρείται κλειδί σε μια πιθανή σύγκρουση με το Ιράν.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ