Κωνσταντινούπολη – Δεκάδες άνθρωποι εμποδίστηκαν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Σε δεκάδες ανθρώπους απαγορεύτηκε σήμερα να επιβιβαστούν σε πτήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν αξιωματούχοι του τουρκικού αεροδρομίου, μετά την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες προσφύγων και πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

Αξιωματούχοι στο Ατατούρκ, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, δήλωσαν στο Reuters πως εμπόδισαν «δεκάδες» ανθρώπους σήμερα να ταξιδέψουν, εξαιτίας της απαγόρευσης. Ένας αξιωματούχος είπε πως ο αριθμός είναι κάτω από 80, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας 32χρονος από τη Συρία, ο Νάιλ Ζάιν, δήλωσε στο Reuters πως έφθασε στο αεροδρόμιο με την ελπίδα ότι θα ταξίδευε για το Λος Άντζελες, αλλά αξιωματούχοι τον εμπόδισαν να επιβιβαστεί στην πτήση του, λέγοντας ότι η άδεια εισόδου του είχε ακυρωθεί.

«Η σύζυγος και ο γιος μου είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γιος μου έχει αμερικανική υπηκοότητα. Και περιμέναμε αυτή τη στιγμή δύο χρόνια. Τελικά όταν βρήκα την ευκαιρία, με εμπόδισαν να ταξιδέψω επειδή είμαι κάτοχος συριακού διαβατηρίου», είπε ο Ζάιν. Οι αρχές τον οδήγησαν έξω από τον τερματικό σταθμό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η απαγόρευση θα έχει κάποιον αντίκτυπο για τη ναυαρχίδα των αερομεταφορών Turkish Airlines. Αξιωματούχοι της εταιρίας δεν ήταν σήμερα άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι περίπου 375 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από το εκτελεστικό διάταγμα, 109 από τους οποίους ήταν τράνζιτ και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν άλλους 173 προτού επιβιβαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Κανένα χάος στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα του Τραμπ

Διάταγμα Τραμπ: Τι ισχύει για τους κατόχους πράσινης κάρτας και τα πληρώματα των αεροπλάνων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ