Λευκός Οίκος: Κανένα χάος στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα του Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ με στόχο τη μετανάστευση από επτά μουσουλμανικές χώρες και ανέφερε ότι μόνο 24 ταξιδιώτες παραμένουν υπό κράτηση.

«Δεν ήταν χάος», δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” και πρόσθεσε πως 325.000 ταξιδιώτες εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο και 109 από αυτούς συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να «είναι προσεκτικές» καθώς θα εφαρμόζουν το νέο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΜακΚόνελ δήλωσε στην εκπομπή του ABC «This Week» πως το πρόγραμμα είναι καλή ιδέα προκειμένου να γίνει πιο αυστηρή η εξέταση των μεταναστών, αλλά «νομίζω επίσης πως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως μερικές από τις καλύτερες πηγές μας στον πόλεμο κατά της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι μουσουλμάνοι, τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και στο εξωτερικό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς το κάνουμε αυτό», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διάταγμα Τραμπ: Τι ισχύει για τους κατόχους πράσινης κάρτας και τα πληρώματα των αεροπλάνων

Χάος από το διάταγμα του Τραμπ – Συλλήψεις στα αεροδρόμια και μηνύσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ