Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Σουλτς για την καγκελαρία

Η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας αποφάσισε ομόφωνα ότι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν για την απόφαση αυτή.

Η ανακοίνωση αναμένεται να επισημοποιηθεί σε ειδικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου, δήλωσαν αυτές οι πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση των διαιρέσεων στη Γερμανία.

Ο Σουλτς δήλωσε ενώπιον ενός πλήθους άνω των 1.000 ανθρώπων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο πως θα αγωνιστεί για δικαιότερους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις.

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν «ύβρη» στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Ο Σουλτς επέκρινε επίσης έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

DW: Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, αλλά όχι στον Καμμένο από τον Μάρτιν Σουλτς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ