Αναδίπλωση από τον Ταγιάνι μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM) επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του Ταγιάνι στα Σκόπια. Συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2016, επισκεπτόμενος τα Σκόπια, είχε πει: «Η “Μακεδονία” είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη “Μακεδονία”. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς “πρόγονοί” σας!».

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Σάλος από τις δηλώσεις του Ταγιάνι – Αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία” – ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Ταγιάνι νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ