Bloomberg: Η Μέρκελ διαβάζει Playboy για να… κατανοήσει τον Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ορκιζόταν στην Ουάσινγκτον ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, «η Άνγκελα Μέρκελ εγκαινίαζε μία έκθεση τέχνης στο Πότσδαμ. Αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η Μέρκελ αργότερα παρακολούθησε την ομιλία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου», γράφει στη γερμανική του έκδοση το Bloomberg.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος της Μέρκελ, η γερμανίδα καγκελάριος μελέτησε επί εβδομάδες σχολαστικά τις συνεντεύξεις και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Τραμπ προκειμένου να είναι καθ’ όλα προετοιμασμένη για το νέο της εταίρο στον Λευκό Οίκο.

Όπως γράφει το Bloomberg, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της καγκελαρίου λέγεται ότι προκάλεσε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από 26 χρόνια στο ανδρικό περιοδικό Playboy και στην οποία ο πρώην μεγιστάνας στα κτηματομεσιτικά είχε αποκλείσει μία προεδρική υποψηφιότητα.

Η Μέρκελ είχε βεβαίως μελετήσει και την βιντεοσκοπημένη περιοδεία του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο. Και εκεί οι ενθουσιώδεις οπαδοί του Τραμπ σε ένα ντελίριο εθνικισμού, ζητωκραύγαζαν: «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

Αυτές οι εικόνες εξέπληξαν την Μέρκελ, και αυτό γιατί εκείνη έχει άλλη στρατηγική. Για παράδειγμα είναι γνωστό το βίντεο μετά τη νίκη της το 2013 που δεν άφησε στέλεχος της να κρατάει τη γερμανική σημαία προκειμένου να αποφευχθούν συνειρμοί περί εθνικισμού.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που προβληματίζει την καγκελάριο… Ενώ οι σύμβουλοί της προσπαθούν να της κλείσουν ένα ραντεβού στον Λευκό Οίκο, μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει.

Διαβάστε επίσης:

 

Ο φρουρός του Τραμπ με τα ψεύτικα χέρια και το κρυμμένο αυτόματο – ΦΩΤΟ – BINTEO

Η πρώτη οικονομική συμφωνία που θα επαναδιαπραγματευθεί ο Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ