Τραμπ: Έσπειρε ανέμους – Θα θερίσει θύελλες; – ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις 48 ώρες μετά την ορκωμοσία του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετές στον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να… σπείρει τους πρώτους ανέμους.

Ήδη ο Αμερικανός ηγέτης ξέσπασε κατά των ΜΜΕ, τα έβαλε με τους διαδηλωτές και ξεκίνησε σε πρώιμο στάδιο τις συζητήσεις για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ.

Η αρχή έγινε από τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμους, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι επιχειρούν να απονομιμοποιήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αιτία για τα «πυρά» αυτά στάθηκε το γεγονός, σύμφωνα τον ίδιο, ότι τα ΜΜΕ υποβάθμισαν τον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, την Παρασκευή.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να το ανεχτούμε», είπε ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού ηγέτη και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί με νύχια και με δόντια εναντίον τέτοιου είδους κάλυψης των ειδήσεων.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο στόχαστρό του όσους διαδήλωσαν εναντίον του το βράδυ του Σαββάτου, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς τους Ρεπουμπλικανούς στις προεδρικές κάλπες της 8ης Νοεμβρίου.

«Έβλεπα τις διαδηλώσεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός ηγέτης.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να ρίξει το καρφί του προς τους «αστέρες» του σινεμά και της μουσικής που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, λέγοντας: «Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους».

Πάντως, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, μετείχαν στις «Πορείες των Γυναικών» που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Διαδηλώσεις υπέρ των πολιτικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων έγιναν, επίσης, σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, πολλά δημοφιλή πρόσωπα πήραν τον λόγο και τάχθηκαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ: οι ηθοποιοί Σκάρλετ Γιόχανσον, Αμέρικα Φεράρα, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που ανέβηκε στη σκηνή, ζητώντας «μια επανάσταση της αγάπης».

Στο μεταξύ, συζητήσεις με επίκεντρο τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, με τον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου να σημειώνει, ωστόσο, ότι το θέμα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμα στάδια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να μεταφέρει την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σε αντίθεση με την πεπατημένη που ακολουθούν οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ έως τώρα, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Οποιαδήποτε απόφαση αλλαγής του ισχύοντος status quo είναι πιθανό να πυροδοτήσει διαμαρτυρίες στον αραβικό κόσμο αλλά και σε συμμάχους της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ και η “θαυμάσια επιστολή” του Ομπάμα

ΗΠΑ: Μια αγκαλιά από τον Τραμπ στον διευθυντή του FBI που “έκαψε” τη Χίλαρυ – BINTEO

ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου τον Φεβρουάριο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ