LIVE από την Ουάσινγκτον – Ο Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο, λίγο πριν τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε: «Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία». 

Δείτε το βίντεο με την ορκωμοσία του Τραμπ: 

Νωρίτερα, το ζεύγος Ομπάμα και το ζεύγος Τραμπ ήπιαν καφέ στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσουν για την τελετή, με το ίδιο αυτοκίνητο.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, βρίσκονται στο Καπιτώλιο για την τελετή.

Η ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ 

Οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων, τόνισε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν. Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

Δείτε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ:

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να «εξαλείψει» την «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία». «Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

«Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες». Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών», χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

Δείτε το LIVE από το Donald Trump Inauguration LIVE:

Το tweet του Τραμπ πριν από την ορκωμοσία – ΦΩΤΟ

«Θα σας δω στις 11:00 για την ορκωμοσία. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στους περισσότερους από 20 ακόλουθους του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το tweet του Τραμπ:

Χίλαρι Κλίντον: Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη δημοκρατία μας

Η Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, δήλωσε σήμερα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ότι παρίσταται στην τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ για να τιμήσει την αμερικανική δημοκρατία και τις αμερικανικές αξίες.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τιμήσω τη δημοκρατία μας και τις διαρκείς αξίες της. Δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω στη χώρα μας και στο μέλλον της», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση: 

Eπεισόδια στην Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Μαυροντυμένοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον.

Οι διαδηλωτές, που κρατούν μαύρες σημαίες, έσπασαν μεταξύ άλλων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank Of America.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτο: Sputnik Twitter, Breaking News Feed Twitter

Διαβάστε επίσης:

Η χειρονομία του Τραμπ πριν βγει στην εξέδρα – ΒΙΝΤΕΟ

Το Hello του Τραμπ στην κάμερα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ομογενής σύμβουλος του Τραμπ λίγο πριν από την ορκωμοσία – ΦΩΤΟ

Οι Anonymous απειλούν τον Τραμπ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ