Γιλντιρίμ: Η λύση στο Κυπριακό μπορεί να είναι πρόβα εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: 10/01/2017 - 16:32

Τελευταία δημοσίευση: 10/01/2017 17:12Διεθνή

Γιλντιρίμ: Η λύση στο Κυπριακό μπορεί να είναι πρόβα εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ

Την άποψη ότι με τη λύση του Κυπριακού θα ξεκινήσει η πρόβα εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Έχουμε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, οι οποίες συνεχίζονται στη Γενεύη και με μία λύση   εντάσσεται η τουρκοκυπριακή πλευρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε μια πρόβα εισόδου στην ΕΕ από την Κύπρο, διότι κάτι τέτοιο θα μας δώσει ως Τουρκία αυτοπεποίθηση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ στο γεύμα των Τούρκων διπλωματών στο συνέδριο των πρεσβευτών που διεξάγεται την Άγκυρα.

Βέβαια, ο Γιλντιρίμ είχε φροντίσει λίγο νωρίτερα στις δηλώσεις του να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση που κράτησε το 2004 απέναντι στο Κυπριακό.

«Η ΕΕ να μην καθίσει στην άκρη όπως έγινε την περασμένη φορά, το 2004 μας εξαπάτησαν, εξαπάτησαν την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρο». Εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά θα είναι μέλος ταυτόχρονα αυτής της Ένωσης με την ΕΕ, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από αυτές τις τέσσερις ελευθερίες», υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι για την επίλυση του Κυπριακού έχει διανυθεί απόσταση, αλλά για το νησί δεν αρκεί μόνο η ασφάλεια των δυο κοινοτήτων.

«Δεν επαρκεί μόνο η ασφάλεια των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ήδη έχει διανυθεί απόσταση, όμως στην επίλυση του, υπάρχουν θέματα που ενδιαφέρουν και την Τουρκία σε αυτό ζήτημα», επισήμανε.

«Πρέπει να τεθεί υπό εγγύηση ένα σύστημα δίκαιης και ίσης διοίκησης στο νησί», τόνισε και πρόσθεσε: « Δεν επαρκεί η ασφάλεια μόνο μεταξύ των κοινοτήτων. Υπό το φως των πικρών εμπειριών πρέπει να τεθούν όλα υπό εγγύηση. Εγγύηση για την τουρκοκυπριακή πλευρά είμαστε εμείς και για την ελληνοκυπριακή πλευρά η Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: habersitesi.com

Διαβάστε επίσης:

O Τσίπρας για το Κυπριακό: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση λύσης- ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος - Τσίπρας για το Κυπριακό - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καμμένος στον Realfm 97,8 για το Κυπριακό: Από τη μεριά της Τουρκίας δεν υπάρχει η θέληση να βρεθεί λύση

Λεβέντης: Να μην δεχθεί η Ελλάδα λύση χωρίς να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)