17 συλλήψεις για τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι

Της Μαρίας Δεναξά

Τρεις μήνες μετά τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι και οι γαλλικές αρχές σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα φέρονται να έχουν συλλάβει 17 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό  Europe 1.

Οι συλλήψεις έγιναν ταυτόχρονα στις έξι το πρωί σε πολλά σημεία της Γαλλίας, αλλά κυρίως στην περιοχή του Παρισιού.  Επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής είναι δυο εισαγγελείς. Η κράτηση και ανάκριση των υπόπτων μπορεί να διαρκέσει έως και 96 ώρες. Στην περίπτωση που ομολογήσουν τη ληστεία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, ομηρεία και ένοπλη ληστεία.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αρχές από παλαιότερες ληστείες. Άλλοι είναι μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.  Ο μεγαλύτερος είναι ηλικίας εξήντα ετών και φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομηρεία της Καρντάσιαν.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη με στόχο τον εντοπισμό των κοσμημάτων. Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό εάν τα κλοπιμαία βρέθηκαν το πρωί.

Η Αμερικανίδα σταρ είχε πέσει θύμα ληστείας κατά την διάρκεια της παραμονής της στην πόλη του φωτός τον Νοέμβριο. Τότε, τέσσερις μασκοφόροι είχαν εισβάλλει στο διαμέρισμα όπου διέμενε, την έδεσαν, την φίμωσαν και της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν οι κακοποιοί άφησαν πίσω τους αρκετές ενδείξεις. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ένα ίχνος DNA που αντιστοιχεί σε άτομο το οποίο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν.

Σε υλικό από κάμερες ασφαλείας οι αρχές εντόπισαν επίσης έναν από τους δράστες ο οποίος διέφυγε με ποδήλατο.

Πριν από λίγες ημέρες η Καρντάσιαν μίλησε για πρώτη φορά την ληστεία στο Παρίσι. Σε τρέιλερ από το ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστεί, με δάκρυα στα μάτια λέει στις αδερφές της Κλόε και Κόρτνει:

«Θα με πυροβολούσαν πισώπλατα. Δεν υπήρχε διέξοδος. Αναστατώνομαι κάθε φορά που το σκέφτομαι»

Στο βίντεο η Καρντάσιαν φαίνεται να δέχεται τηλεφώνημα για τη νοσηλεία του Κάνιε Γουέστ, εξαιτίας υπερκόπωσης.

«Μην με τρομάζετε σας παρακαλώ. Τι συμβαίνει; ακούγεται να λέει η Κιμ. «Νομίζω πως πραγματικά με χρειάζεται και πρέπει να πάω σπίτι», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: 

Οι γιατροί έδωσαν χέρια στον «άνθρωπο δέντρο» του Μπαγκλαντές – ΦΩΤΟ

Ακραία καιρικά φαινομενα πλήττουν δυτικά και νότια των ΗΠΑ- ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ