Ακραία καιρικά φαινομενα πλήττουν δυτικά και νότια των ΗΠΑ- ΦΩΤΟ

Σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια και άλλες περιοχές στα δυτικά, με χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις κατά τόπους. Στην Καλιφόρνια οι βροχοπτώσεις είναι τόσο ισχυρές που το ύψος του νερού φθάνει τα 1,9 εκατοστά ανά ώρα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν πλημμύρες.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αυτό τον λόγο οι κάτοικοι σπεύδουν να αγοράσουν προμήθειες. 

 

Η κατάσταση αυτή έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές για το ενδεχόμενο καταστροφικών κατολισθήσεων, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους απο την χρόνια ξηρασία που έχει πλήξει την Καλιφόρνια.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, έγινε γνωστό από τις αρχές ότι, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω υπερχείλισης ποταμών.

Στο Όρεγκον και σε περιοχές των πολιτειών Ουάσιγκτον και Άινταχο αναμένεται παγετός απόψε.

Στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια το ύψος του χιονιού προβλέπεται να φθάσει έως τα 2,1 μέτρα τη Δευτέρα και ήδη εκδόθηκε προειδοποίηση για τον «εξαιρετικά» υψηλό κίνδυνο δημιουργίας χιονοστιβάδων στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα.

Στο μεταξύ, οι ανατολικές ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο σήμερα, μία ημέρα μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από τη Τζόρτζια έως τη Μασαχουσέτη.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν εκατοντάδες τροχαία και χιλιάδες νοικοκυριά να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια το χιόνι έχει σχηματίσει πάγο στους δρόμους, καθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

 

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας είπε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν σημειωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα 260 τροχαία ατυχήματα και κάλεσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

 

Σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα έχουν σημειωθεί περισσότερες απο 21.000 διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ηλεκτριής ενέργειας Duke Energy.

Πηγή: usatoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ