ΗΠΑ: Κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και θανατική ποινή απαγγέλθηκαν στον δολοφόνο της Φλόριντα

Κατηγορίες που επισύρουν τη θανατική ποινή απήγγειλαν οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές των ΗΠΑ στον Εστεμπάν Σαντιάγκο, τον 26χρονο βετεράνο του πολέμου του Ιράκ που δολοφόνησε 5 5 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 8 στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαραίνουν τον Σαντιάγκο είναι της άσκησης πράξης βίας, πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, χρήσης όπλου για διάπραξη βίαιου εγκλήματος και πρόκλησης θανάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μάρλιν Ρίτσμαν, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, επικεφαλής του τμήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στην πόλη Ανκορέιτζ της Αλάσκας, από όπου αναχώρησε αεροπορικώς ο Σαντιάγκο για την Φλόριντα, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο γραφείο του και του είπε πως το μυαλό του ελέγχεται από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. Μεταφέρθηκε σε μια ιατρική μονάδα για να αξιολογηθεί η ψυχική του κατάσταση.

«Ο Σαντιάγκο είχε τρομοκρατικές σκέψεις και πίστευε ότι είχε επηρεαστεί από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άνκορεϊτζ, Κρις Τόλεϊ.

Ο Σαντιάγκο, πρώην στρατιώτης της Εθνοφρουράς, ανακρίθηκε από τις αρχές οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, αναφορικά με τα κίνητρά του, ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας.

Ένα περίστροφο που κατέσχεσε η αστυνομία από τον Σαντιάγκο κατά την διάρκεια της ψυχικής του αξιολόγησης, του επεστράφη νωρίτερα τον περασμένο μήνα, τόνισε ο Τόλεϊ στους δημοσιογράφους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν επρόκειται για το ίδιο ημιαυτόματο περίστροφο διαμετρήματος 9 χιλιοστών με το οποίο ο δράστης εξαπέλυσε την επίθεση την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι του Άνκορεϊτζ ανέφεραν ότι το όπλο επεστράφη στον κατηγορούμενο δράστη καθώς δεν είχε διαγνωσθεί με ψυχική ασθένεια.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βετεράνος πολέμου ο δράστης του μακελειού της Φλόριντα – Το FBI εξετάζει το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας

Σοκαριστικές εικόνες από τις φυλακές της Βραζιλίας – Αποκεφάλισαν πτώματα – ΦΩΤΟ

Τα πανάκριβα γούστα του Φρανσουά Φιγιόν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ