Γερμανία: “Μηδενική ανοχή στο κήρυγμα των ισλαμιστών” ζητά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Θα πρέπει να κλείσουν όλα τα τεμένη στην Γερμανία όπου κηρύττουν ριζοσπάστες σαλαφιστές, να απαγορευτεί η λειτουργία τους, να διασπαστούν οι κοινότητες τους και οι ίδιοι οι ιεροκήρυκες να απελαθούν, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel.

«Τάσσομαι υπέρ της μηδενικής ανοχής», δήλωσε ο Γκάμπριελ, όταν του τέθηκε το ζήτημα ότι ο Τυνήσιος Άνις Άμρι δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είχε έρθει σε επαφή με σαλαφιστές κήρυκες του μίσους.

«Όλα αυτά πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε ο Γκάμπριελ στην συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Στην Γερμανία τα πρόσφατα χρόνια έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό σαλαφιστών.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών είχε τονίσει στο Reuters ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας, υπάρχουν στην χώρα περίπου 40.000 ισλαμιστές, εκ των οποίων 9.200 σαλαφιστές.

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία συμμετέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες, έχει καταθέσει νέες προτάσεις για λήψη μέτρων ασφαλείας ως απάντηση στην επίθεση του Βερολίνου, προκαλώντας μια έντονη διαμάχη στη χώρα ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες στην Ευρώπη

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο – Η εκτέλεση ταγματάρχη τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Σοκαριστικές εικόνες από τις φυλακές της Βραζιλίας – Αποκεφάλισαν πτώματα – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ