Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει – ΦΩΤΟ

Έναν ομολογουμένως πρωτότυπο καμβά δημιούργησε ο Ιάπωνας εικαστικός καλλιτέχνης Yayoi Kusama.

Σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία, διαμόρφωσε ένα οικιακό περιβάλλον με έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, όλα σε λευκό χρώμα.

Στη συνέχεια συγκέντρωσε τους μικρούς επισκέπτες του Μουσείου και τους έδωσε εκατοντάδες πολύχρωμα αυτοκόλλητα, παρακινώντας τους να “μεταμορφώσουν” το χώρο όπως εκείνοι επιθυμούσαν.

Εννοείται ότι άφησε τα παιδιά μόνα τους, χωρίς επιτήρηση και τους έδωσε πλήρη ελευθερία έκφρασης. Και αυτό συνεχίστηκε για δύο ολόκληρες εβδομάδες…

 

Αυτό ήταν! Το δωμάτιο γέμισε χρώμα, οι τοίχοι “πλημμύρισαν” με σχέδια και τα έπιπλα έγιναν… αγνώριστα! Οι μικροί καλλιτέχνες ευχαριστήθηκαν την ενασχόλησή τους με την ιδιαίτερη αυτή μορφή τέχνης, αφού μπόρεσαν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες χωρίς το φόβο να ακούσουν κάποιο “μη” από τους γονείς τους!

 

Επιπλέον, ολόκληρη η δημιουργία τους έλαβε τον τίτλο “The Obliteration Room” και αποτελεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση στους χώρους της Πινακοθήκης, την οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν μέχρι τις 12 Μαρτίου.

 

Αν τώρα και εσείς επιθυμείτε να αλλάξετε το ύφος ή τα χρώματα στο σπίτι σας, μη διστάζετε! Δώστε στα παιδιά τη δυνατότητα να το κάνουν και σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!

 

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε δημοπρασία χειρόγραφα της πριγκίπισσας Νταϊάνα – ΦΩΤΟ

Φρουρός του Μπάκιγχαμ παραλίγο να πυροβολήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ