Ο Νετανιάχου ζητά να δοθεί χάρη σε στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο

Χάρη σε Ισραηλινό στρατιώτη που καταδικάστηκε γιατί πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, την στιγμή που βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος ζήτησε να δοθεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραηλινό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 20χρονο στρατιώτη Έλορ Αζαρία, για την δολοφονία του Παλαιστίνιου πολίτη.

Το περιστατικό της δολοφονίας του Παλαιστίνιου – στις 24 Μαρτίου 2016 – ήλθε στο φως μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο ο Αζάρια εικονίζεται να πυροβολεί μια φορά στο κεφάλι τον δράστη μιας επίθεσης με μαχαίρι, τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σαρίφ, 21 ετών, ο οποίος είχε τραυματίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη και βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος, τραυματισμένος.

Η νεκροψία-νεκροτομή από έναν Ισραηλινό κι έναν Παλαιστίνιο γιατρό έδειξε ότι η σφαίρα του λοχία Αζάρια σκότωσε τον Παλαιστίνιο.

«Αυτή είναι μια δύσκολη και επώδυνη μέρα – πρώτα και κύρια για τον Ελόρ, την οικογένεια του, τους ισραηλινούς στρατιώτες, πολλούς πολίτες και τους γονείς των στρατιωτών, ανάμεσα τους βρίσκομαι και εγώ. Στηρίζω την απονομή χάριτος στον Ελόρ Αζάρια» τόνισε ο Νετανιάχου με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Εξετάζεται η εμπλοκή 26χρονου Τυνήσιου στην επίθεση στο Βερολίνο

Μαρτυρία- ανατροπή για την επίθεση στο Reina: Οι δράστες ήταν τρεις

Θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ζούκερμπεργκ;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ