Καναδάς – Βετεράνος στρατιώτης σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε

Ένας πρώην στρατιώτης, που υπέφερε από μετατραυματικό στρες, σκότωσε τη σύζυγο του, την κόρη και τη μητέρα του πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νέας Σκωτίας στον ανατολικό Καναδά.

Τα μέλη της Βασιλικής Αστυνομίας του Καναδά (RCMP) ανακάλυψαν τα τέσσερα πτώματα χθες λίγο μετά τις 18:00 (τοπική ώρα) στην μικρή κοινότητα Ούπερ Μπιγκ Τρακαντί, που βρίσκεται  στα ανατολικά παράλια του Καναδά.

Ο 33χρονος, ο οποίος διετέλεσε μέλος του καναδικού στρατού και υπηρέτησε μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, πυροβόλησε και σκότωσε την 31χρονη γυναίκα του, την 10χρονη κόρη του και την 52χρονη μητέρα του, πριν αυτοκτονήσει.

«Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος παραβίασης στην είσοδο του σπιτιού» και «τα τραύματα στην σορό του ενόπλου υποδεικνύουν αυτοκτονία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Στο σημείο βρέθηκαν δύο όπλα»,  συμπληρωνόταν στην επίσημη τοποθέτηση της αστυνομίας, η οποία ανέφερε επίσης ότι «οι νεκροψίες και οι συμπληρωματικές έρευνες θα καταστήσουν δυνατό να καθοριστούν με ακρίβεια «οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν».

Ο άνδρας αποστρατεύτηκε το 2015 και υπέφερε από μετατραυματικό στρες, ενώ αναζητούσε βοήθεια για να αντιμετωπίσει την ψυχική του διαταραχή, δήλωσε η θεία του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έπειτα από αρκετές αυτοκτονίες μελών των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά, η κυβέρνηση δημιούργησε το 2014 μια βάση δεδομένων για να παρακολουθεί την ψυχική υγεία των στρατιωτικών, ώστε το υπουργείο Άμυνας να «κατανοήσει καλύτερα το γενικότερο βάρος των ψυχικών διαταραχών στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Εξετάζεται η εμπλοκή 26χρονου Τυνήσιου στην επίθεση στο Βερολίνο

Σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αποδίδονται οι πυροβολισμοί στην Κωνσταντινούπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ