ΗΠΑ – Απελαύνονται 35 Ρώσοι διπλωμάτες

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απελαύνει 35 Ρώσους διπλωμάτες και κλείνει δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ σε αντίποινα για μια σειρά παρενοχλήσεων στη Ρωσία εναντίον Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν 72 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ΕΝΏ εν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις δύο εγκαταστάσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Οι ενέργειες αυτές αναλήφθηκαν σε αντίδραση στη ρωσική παρενόχληση Αμερικανών διπλωματών και τις ενέργειες διπλωματών που θεωρήσαμε ότι δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τη λήψη μιας σειράς μέτρων εναντίον της Ρωσίας λόγω της ανάμιξης που της προσάπτει η Ουάσινγκτον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως με την κήρυξη ως «ανεπιθύμητων προσώπων» των 35 Ρώσων διπλωματών που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ανήκουν στις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

«Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν περιορίζονται σε αυτό», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του. Προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν κι άλλα μέτρα, «τη στιγμή που θα το επιλέξουμε» και «συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων οι οποίες δεν θα γνωστοποιηθούν στο κοινό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέο “χτύπημα” από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων

Ιταλία – Τρεις τουρίστες κάηκαν ζωντανοί πάνω σε ιστιοπλοϊκό

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ