Η Αθήνα τρίτη στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι λιγότερο ασφαλής, σε σχέση με τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη, σύμφωνα με έρευνα.

Κάθε χρόνο, η εταιρεία Mercer, η μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, δημοσιεύει το δείκτη Ποιότητας Ζωής, μέρος του οποίου είναι το να βαθμολογεί τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει και να εργάζεται κανείς.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία του 2015, που σημαίνει πως έμειναν εκτός αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν έκτοτε στην Ευρώπη.

Η Mercer εξέτασε 450 πόλεις και στη συνέχεια έφτιαξε μια λίστα με τις 230 πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Οι σχέσεις με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα, η επιβολή του νόμου, αποτέλεσαν τα κριτήρια για τη βαθμολογία των πόλεων.

Το Business Insider πήγε στο τέλος της λίστας και δημοσίευσε τις 12 λιγότερο ασφαλείς πόλεις στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους και η Αθήνα, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση.

Για την Αθήνα, η έρευνα της εταιρείας Mercer αναφέρει σύμφωνα με το Business Insider:

«Μετά από εκτεταμένα και παρατεταμένα μέτρα λιτότητας, η φτώχεια και η εγκληματικότητα αυξήθηκαν, δίνοντας στην Ελλάδα τη θέση 124. Επιπλέον, “η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τις βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, έχει συμβάλει στη βαθμολογία ασφαλείας”. Η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών επίσης επιδεινώνει τη θέση της πόλης».

Δείτε τη λίστα:

12. Παρίσι, Γαλλία

11. Λονδίνο, Βρετανία

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία

09. Ζάγκρεμπ, Κροατία

08. Ρίγα, Λετονία

07. Ρώμη, Ιταλία

06. Μαδρίτη, Ισπανία

05. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

04. Σόφια, Βουλγαρία

03. Αθήνα, Ελλάδα

02. Βελιγράδι, Σερβία

01. Κίεβο, Ουκρανία

 

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν τέσσερις “γκιουλενιστές” πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα

Η Europol είχε προειδοποιήσει για “χτύπημα” μέσα στα Χριστούγεννα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ