ΗΠΑ: Οργή Τραμπ για δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον

Επίθεση εναντίον του Μπιλ Κλίντον εξαπέλυσε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, εξοργισμένος από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος αμφισβήτησε την ευφυία του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε μια μικρή βιβλιοθήκη, σχετικά με την ευφυία του Τραμπ ο Μπιλ Κλίντον απάντησε: «Δεν ξέρει και πολλά. Εάν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρει, είναι πώς να κάνει να τον ψηφίσουν οι λευκοί εξοργισμένοι άνδρες».

Ο Κλίντον συμπλήρωσε ότι ο Τραμπ του τηλεφώνησε μετά την επικράτησή του επί της Χίλαρι την 8η Νοεμβρίου και ότι τον εξέπληξε ο εγκάρδιος τόνος που είχε έπειτα από μια εξαιρετικά πικρή εκστρατεία.

Ο Κλίντον έκανε αυτές τις δηλώσεις τη 10η Δεκεμβρίου, στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Αναπαρήχθησαν αρχικά σε μια τοπική εφημερίδα, προτού τις δημοσιοποιήσει, την περασμένη Δευτέρα, σε όλες τις ΗΠΑ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την πλατφόρμα που προτιμά, το Twitter, για να ανταποδώσει χθες: «Ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι του τηλεφώνησαν μετά τις εκλογές. Ψευδές, εκείνος μου τηλεφώνησε (για μου δώσει πολύ φιλικά συγχαρητήρια). Δεν “ξέρει και πολλά” …», έγραψε ο Τραμπ αρχικά.

«Ειδικά το πώς να κάνει τον κόσμο, παρά τον απεριόριστο προϋπολογισμό (σ.σ. της εκστρατείας της συζύγου του) να πάει να ψηφίσει στις Πολιτείες-κλειδιά (και όχι μόνο). Επικεντρώθηκαν στις λάθος Πολιτείες», συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος ειρωνευόμενος την στρατηγική της εκστρατείας των Δημοκρατικών, που έχασαν ιστορικά προπύργιά τους από τους Ρεπουμπλικάνους.

Τελικά χθες, ο Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι, αντίθετα με αυτό που είχε πει, ήταν πράγματι εκείνος που τηλεφώνησε στον Τραμπ την 8η Νοεμβρίου.

«Ιδού ένα πράγμα στο οποίο ο @realDonaldTrump και εγώ μπορούμε να συμφωνήσουμε—του τηλεφώνησα μετά τις εκλογές», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ντε Μεζιέρ για το Βερολίνο: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα θύματα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και εταιρείες για την Κριμαία

Ντε Μεζιέρ: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να συλληφθούν οι δράστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ