Ο ρωσικός Τύπος για τη δολοφονία του πρέσβη στην Τουρκία

Η δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, δύο χώρες που έχουν σημειώσει σημαντική προσέγγιση από το καλοκαίρι έναν χρόνο μετά τη διπλωματική κρίση που προκλήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη συρο-τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

«Είναι πιθανόν ότι οι τρομοκράτες είχαν ως στόχο να εκδικηθούν τη Ρωσία για τις πράξεις της στη Συρία και να οδηγήσουν σε αποτυχία την ρωσο-τουρκική προσέγγιση», γράφει η εφημερίδα Kommersant.

«Αλλά δεδομένων των πρώτων δηλώσεων των εκπροσώπων των δύο χωρών, αυτός ο στόχος δεν πραγματοποιήθηκε», διαπιστώνει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Μόσχα όπου θα συζητήσει σήμερα για την κατάσταση στη Συρία με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν.

Στην ίδια κατεύθυνση, η οικονομική εφημερίδα RBK θεωρεί ότι δεν είναι πιθανόν η δολοφονία να προκαλέσει νέα επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη δηλώσει ότι η τραγωδία αυτή δεν είχε άλλο αποτέλεσμα από το να τις ενώσει», γράφει η Gazeta.ru.

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ, 62 ετών, πυροβολήθηκε από τον Τούρκο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια έκθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο δράστης της δολοφονίας στη συνέχεια δήλωσε ότι η πράξη του αποτελεί εκδίκηση για την τραγωδία στο Χαλέπι, το οποίο έχει πέσει στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού, που υποστηρίζεται από την Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον Ρώσο Πρέσβη – Τι δήλωσαν Πούτιν – Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

Νεκρός Ρώσος διπλωμάτης στη Μόσχα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ