Wikileaks: Ο γαμπρός του Ερντογάν μετέφερε πετρέλαιο για το ISIS

Τις διασυνδέσεις του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με εταιρεία που εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου στην Τουρκία από το ISIS αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, Wikileaks.

Συγκεκριμένα, τα Wikileaks έχουν δώσει στη δημοσιότητα εκτενή αλληλογραφία ανάμεσα στον Αλμπαϊράκ και την εταιρία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από τους τζιχαντιστές, παρά την απαγόρευση παρόμοιων συναλλαγών, που πέρασε με νόμο ο Ερντογάν το 2011.

Ο Αλμπαϊράκ φέρεται να έχει αξιοποιήσει ένα “παράθυρο” αυτού του νόμου για να δώσει αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου στην Powertrans. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Αλμπαϊράκ έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την εν λόγω εταιρία, όμως τα 57.934 email που δημοσίευσε το Wikileaks αποδεικνύουν το αντίθετο.

Σε μία συνομιλία, μάλιστα, με την υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Μπετούλ Γιλμάζ, ο Αλμπαϊράκ εκφέρει γνώμη και εγκρίνει αποφάσεις που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα προσλήψεις, απολύσεις, ακόμη και έγκριση μισθών και αυξήσεων εργαζομένων της Powertrans.

Διαβάστε επίσης:

Δηλώσεις εκτός ορίων από τον αντιπρόεδρο του Ερντογάν: Ανεξαρτησία είναι να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα

Το ISIS καλεί σε μπαράζ επιθέσεων εναντίον πρεσβειών της Τουρκίας σε ολόκληρο τον κόσμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ