Δεν ψηφίζω τον Τραμπ δηλώνει ένας εκλέκτορας των Ρεπουμπλικανών

Ένας εκλέκτορας από το Τέξας δήλωσε ότι η υπομονή του έχει εξαντληθεί και για τον λόγο αυτό δεν θα δώσει την ψήφο του υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, στην επίσημη διαδικασία συγκρότησης του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στις 19 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τον Κρίστοφερ Σαπράν, που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα, κατάγεται από το Τέξας και είχε υπηρετήσει ως πυροσβέστης κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος, έγραψε σε σχόλιο του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “The New York Times” ότι παρά το γεγονός ότι είναι εκλέκτορας των Ρεπουμπλικανών, δεν θα ψηφίσει τον Τραμπ.

Οι 538 εκλέκτορες από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και την περιφέρεια της Κολούμπια, θα ψηφίσουν στις 19 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία των ΗΠΑ.

«Πριν από 15 χρόνια ορκίστηκα να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, αλλά και το Σύνταγμα των ΗΠΑ κατά όλων των εχθρών, εσωτερικών κι εξωτερικών» έγραψε ο ίδιος. «Στις 19 Δεκεμβρίου, θα το πράξω και πάλι» πρόσθεσε.

Ο Σαπράν, σημειώνει παράλληλα ότι οι εκλέκτορες έχουν μία ευκαιρία να ενωθούν στηρίζοντας μια εναλλακτική προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών, τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ.

Ωστόσο, για να υπάρξει αλλαγή στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών πρέπει μαζί με τον Σαπράν, να συνταχθούν άλλοι 36 εκλέκτορες, εξέλιξη που θεωρείται πολιτικά μη ρεαλιστική. Ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος δεν ψηφίσει, ο Τραμπ συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό των 270 εκλεκτόρων, ώστε να εκλεγεί από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, σχολιάζει το CNN.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κρατικό σχέδιο διάσωσης για τις ιταλικές τράπεζες μετά το δημοψήφισμα

ΗΠΑ: Η Amazon ανοίγει το πρώτο σουπερ μάρκετ χωρίς ταμεία και ουρές – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ