ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιβεβαίωσε οτι θα προτείνει τον Τζέιμς “Τρελό Σκυλί” Μάττις για υπουργό Άμυνας

Μόλις λίγες ώρες μετά τη διάψευση στην οποία προέβη εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτηση στο Twitter, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιος θα προταθεί για το υπουργείο Άμυνας, ήρθε ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post ότι έχει επιλέξει τον στρατηγό ε.α. των Πεζοναυτών Τζέιμς Μάττις ως τον νέο υπουργό Άμυνας.

Την ανακοίνωση έκανε αυτοπροσώπως ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σινσινάτι του Οχάιο, στο πλαίσιο μετεκλογικής περιοδείας του.

«Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάττις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον» είπε ο Τραμπ υπό τις επευφημίες του πλήθους.

Ο 66χρονος Μάτις είναι απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων και έχει το προσωνύμιο “Mad Dog” (Το τρελό Σκυλί). Μεταξύ άλλων, διακρίθηκε για την ηγεσία του στη Μάχη της Φαλούτζα το 2004, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ.

Επίσης, είχε προκαλέσει αντιδράσεις η δήλωση που είχε κάνει μεταξύ συναδέλφων του, στο Σαν Ντιέγκο το 2005, όταν αναφερόμενος στους Ταλιμπάν είχε πει «έχει πλάκα να πυροβολείς ορισμένους ανθρώπους».

Πηγή: guardian, cnn

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέψευσε οτι έχει αποφασίσει για υπουργό Άμυνας

Τραμπ: Κυρώσεις για τις εταιρείες που μεταφέρουν θέσεις εργασίας εκτός ΗΠΑ

Το πρωτοσέλιδο της Liberation για την απόφαση του Ολάντ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ