Γιλντιρίμ: Θα ανταποδώσουμε για τους 3 νεκρούς στρατιώτες στη Συρία

Απειλές για εκδίκηση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στον απόηχο των θανάτων των τριών κατά την επίθεση στη Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά: “Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή επίθεση. Είναι σαφές ότι ορισμένοι δεν χαίρονται με αυτήν τη μάχη που δίνει η Τουρκία εναντίον του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος). Για την επίθεση αυτή ασφαλώς θα υπάρξει ανταπόδοση”.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι οι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή. Αυτές είναι οι πρώτες απώλειες των τουρκικών δυνάμεων που αποδίδονται σε επιθέσεις του συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του γενικού επιτελείου στρατού, άλλοι 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε τον τομέα όπου σημειώθηκε η επίθεση, όμως τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έγινε στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών στην επίθεση αυτή, επιβεβαιώνοντας ότι έγινε στην Αλ Μπαμπ.

ΠΗΓΗ: bbc.com/turkce

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος Πρωθυπουργός: Ευκαιρία προώθησης των σχέσεων με την εκλογή Τραμπ

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στον Σουλτς: Αδελφέ, δεν μας νοιάζει η κόκκινη γραμμή σου

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ δίνουν χαρά σε ένα κορίτσι από το Χαλέπι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ