Σχέδιο ανατροπής του Brexit από “μυστική” οργάνωση

Σχέδιο εκστρατείας κατά του Brexit και υπέρ της ΕΕ καταστρώνουν, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στελέχη των Εργατικών που βρίσκονται στον κύκλο των ανθρώπων του πρώην Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, αλλά και κάποια πρώην στελέχη των Τόρις.

Οι αποκαλύψεις για τη «μυστική» οργάνωση έρχονται την ώρα που η έκθεση «Global Wealth Report» του Ινστιτούτου Ερευνών της Credit Suisse υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα έχει στοιχίσει στα βρετανικά νοικοκυριά περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας.

Τη χρηματοδότηση της προσπάθειας, η οποία έχει τελικό στόχο τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Σερ Κλάιβ Κάουντερι, ενώ την έχουν πλαισιώσει γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάματος και της πολιτικής, όπως ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο βουλευτής  Τσούκα Ουμούνα.

Όλα αυτά τα στοιχεία έγιναν γνωστά από emails τα οποία διέρρευσαν και σύμφωνα με τα οποία ο κύριος πυρήνας της ομάδας είναι ο πρώην υπουργός Υγείας του Τόνι Μπλερ, Αλαν Μίλμπερν, ο επίσης υπουργός των κυβερνήσεων Μπλερ, Ντάγκλας Αλεξάντερ και ο λόρδος Χάτον του Φέρνες.

Στην εκστρατεία φέρονται να εμπλέκονται επίσης ο πρώην Συντηρητικός υπουργός Υγείας Στίβεν Ντορέλ και ο επίσης Εργατικός πρώην υπουργός Ντέιβιντ Λάμι.

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν υποστηρίζεται ότι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον προσφέρθηκε να παρέχει γραφεία και χρήματα για την έναρξη της προσπάθειας.

Συνολικά, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο –ΒΙΝΤΕΟ

Ράμα: Ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων το “τσαμικό” – Εγείρει ζήτημα συνολικής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ