ΗΠΑ: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ακόμα που και πότε θα συναντήσει… αύριο τον Τραμπ

Μόλις μια ημέρα πριν την πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ξένο ηγέτη, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν καταλήξει πότε ή πού στη Νέα Υόρκη θα γίνει η συνάντηση, ποιός έχει προσκληθεί, ούτε καν σε ποιόν πρέπει να τηλεφωνήσουν για να ενημερωθούν.

Η ασάφεια γύρω από τις συνομιλίες υποδηλώνει τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να μεταμορφωθεί ο Τραμπ από έναν επιχειρηματία με ελευθερία κινήσεων σε έναν πρόεδρο με ανελαστικό πρόγραμμα και με μια πλήρως λειτουργική κυβέρνηση, λιγότερο από δύο μήνες πριν την τελετή ορκομωσίας του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι είπε ότι από όσο γνωρίζει, η ομάδα μετάβασης της εξουσίας του Τραμπ δεν έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο για να συζητήσει είτε την μετάβαση είτε για να ζητήσει πληροφορίες για τις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες που συνηθίζεται να οριστικοποιούνται πολύ νωρίτερα.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και ο Τραμπ με τους συμβούλους του είναι πολύ απασχολημένοι με συναντήσεις επί συναντήσεων στα γραφεία του, στον ουρανοξύστη Trump Tower στο Μανχάταν, για να αποφασίσουν ποιοι θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια στη νέα κυβέρνηση.

Ηγέτες μεγάλων δυνάμεων συχνά συμμετέχουν σε άτυπες διμερείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια συνόδων κορυφής, ωστόσο είναι ασυνήθιστο για ξένους ηγέτες να διεξαγάγουν διπλωματικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου στις ΗΠΑ χωρίς λεπτομερή σχεδιασμό.

Καθώς ο Άμπε στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού που διεξάγεται στο Περού, ο Τραμπ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη συνάντησή τους για να καθησυχάσει την Ιαπωνία και άλλους συμμάχους στην Ασία που έχουν προβληματιστεί από τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Θα ανανεωθούν οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν διαβεβαιώνει ο επικεφαλής των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία

Δείτε απο τι επαγγέλματα έχουν περάσει οι πρόεδροι των ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Με 30 αρχηγούς κρατών έχει ήδη συναντηθεί ο Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ