Το μπάτζετ της ΕΕ στην μετά-Brexit εποχή

Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ πρέπει να παραμείνει αυτόματα στο σημερινό επίπεδο του μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει από το μπλοκ, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, στο Politico.

Ούτε θα πρέπει να ανακατανεμηθούν οι τρέχουσες δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου από τον προϋπολογισμό της ΕΕ χωρίς ενδελεχή συζήτηση των μελλοντικών αναγκών και αυστηρότερες προϋποθέσεις για τους δικαιούχους, ανέφερε ο Spahn σε συνέντευξή του πριν από τη έναρξη διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες, που λάβουν χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση της Βρετανίας, σε συνδυασμό με την ενδιάμεση αναθεώρηση του επταετούς κύκλου του προϋπολογισμού του μπλοκ, σημαίνει ότι αυτός ο γύρος των συνομιλιών για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόβλημα που θα συζητηθεί αυτήν την εβδομάδα είναι το κατά πόσο ο ετήσιος προϋπολογισμός θα παραμείνει γύρω στα τρέχοντα επίπεδα (155 δις € των δεσμεύσεων και 144 δις € των πληρωμών μετά το Brexit).

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

Η παθιασμένη ομιλία 10χρονου ποδοσφαιριστή στους συμπαίκτες του – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρες και ανώμαλη μετάβαση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ