Η Tagesspiegel για την επίσκεψη Ομπάμα

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαίωσε τους αμερικανικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Βερολίνου Tagesspiegel.

Η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, δήλωσε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Η ελπίδα μου είναι ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτές τις προόδους, οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν εύκολες για τον ελληνικό λαό, ήταν όμως αναγκαίες. Στη συνέχεια του ταξιδιού μου θα τονίσω ότι η αυστηρή λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει την ευημερία. Η ελάφρυνση του χρέους καθώς επίσης και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε η Ελλάδα να βοηθηθεί σε αυτήν την μεταβατική φάση», σημείωσε  ο Ομπάμα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα βρέθηκαν η ελάφρυνση του χρέους, το προσφυγικό, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η κατάσταση στην αποσταθεροποιημένη Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ ένας σημαντικός εταίρος της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την προσγείωση του Air Force 1 στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Bild για την επίσκεψη του Ομπάμα: Μόνο θερμά λόγια είχε στις… αποσκευές του

Ο Ομπάμα υπέγραψε στο Βιβλίο Υψηλών Επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ