Το επιβλητικό Air Force One στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- ΦΩΤΟ

Το ασφαλέστερο αεροσκάφος στον κόσμο, το προεδρικό Boeing 747 του Μπαράκ Ομπάμα, προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το πρωί.

Το Air Force One είναι εξοπλισμένο με αμυντικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και  μπορεί να λειτουργήσει και ως κέντρο επιχειρήσεων για τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747-200B. Έχει τρία επίπεδα, και διαθέτει σουίτα για τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και αίθουσες συσκέψεων.

H είσοδος του Αμερικανού προέδρου γίνεται πάντα από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, καθώς το δωμάτιο του βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο.

Αμέσως μετά βρίσκεται το λεγόμενο «ιπτάμενο οβάλ γραφείο» που στη μοκέτα του υπάρχουν αστέρια που παραπέμπουν στην αμερικανική σημαία.

Το Air Force One διαθέτει χειρουργείο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο του Αμερικανού προέδρου, ενώ σε αρκετά σημεία του αεροσκάφους υπάρχουν διάφορα ιατρικά εξαρτήματα.

Στo μέσο του έχει δημιουργηθεί η αίθουσα συσκέψεων που χρησιμοποιείται και για εστιατόριο.

Επίσης, διαθέτει και ένα κέντρο καμερών που παρακολουθούν κάθε σημείο του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Χαρακτηριστικές είναι οι κάμερες στα φτερά του αεροσκάφους. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να ανεφοδιαστεί με καύσιμα εν πτήσει.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η απορία του Ομπάμα στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Μέγαρο – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεργεία καθαρισμού αφαιρούν τα γκράφιτι από σημείο όπου θα περάσει ο Ομπάμα – ΦΩΤΟ αναγνώστη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ