Η αντίδραση του γαλλικού ΥΠΕΞ για το χτύπημα στην πρεσβεία

Σε ερώτηση της Μαρίας Δεναξά για το ποιοι θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία και ποια θα μπορούσε να είναι τα κίνητρα των δραστών, ο εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών απάντησε ότι η Γαλλία, παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε επίσης ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την διασφάλιση των Γάλλων πολιτών και γαλλικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι γαλλικές αρχές

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια γύρο από την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία.

Το γαλλικό πρακτορείο το πρωί, ανέφερε ότι η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Γαλλία μετά τους πανηγυρισμούς της Μαρίν Λεπέν για την εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ,  αλλά και με αναρχικούς  εξτρεμιστές.

«Τον Οκτώβριο αυτός ο χώρος είχε ανακοινώσει μια σειρά δράσεων απαιτώντας την απελευθέρωση του Georges Ibrahim Abdallah, ενός Λιβανέζου που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης από το 1987. Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες» τονίζεται σε τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου.

Γάλλοι αξιωματούχοι, δεν αποκλείουν η επίθεση να σχετίζεται και με έρευνες της ελληνικής αστυνομίας, γύρω από τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, για ασύλληπτο πυρήνα της 17 Νοέμβρη.

Οι γαλλικές αρχές από τον Ιανουάριο του 2015, βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή για  την αποφυγή τρομοκρατικών χτυπημάτων. Σε λίγες μέρες, στις 13 Νοεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τρομοκρατικό μακελειό των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν με τα “σύνορα της καρδιάς” του

Oι Γερμανοί βλέπουν επιδείνωση στις σχέσεις με ΗΠΑ λόγω Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ